Verhalenverteller met een grote passie voor techniek. Podcastmaker onder de naam NAP1. Uit ’77. Ik ben Hajo Magré.

Tijdens mijn studie Nederlands begon ik mijn ‘audio’-carrière bij de lokale omroep. Daar doe je eigenlijk alles zelf: teksten schrijven, interviews opnemen, monteren, programmatechniek en presenteren. Als het nodig was hield ik zelfs een soldeerbout vast… of ging ik midden in de nacht mijn bed uit als het ‘stil’ was op de zender door een vastgelopen non-stopcomputer.

Hajo Magré van Audiodroom podcast producties

Gelukkig waren mijn collega’s talentvolle radiomakers die vaak een betaalde baan in media combineerden met de Haarlemse lokale omroep. Ze waren niet te beroerd om mij ondertussen het vak te leren en het duurde dan ook niet lang voor ik zelf doorstroomde naar Hilversum, waar ik aan de slag ging als tv-redacteur, vervolgens terugkeerde op het Haarlemse honk als ‘stationmanager’ en later de vleugels weer uitsloeg als nieuwslezer bij BNR en Omroep West, en als presentator en regisseur bij de Radio Nieuws Centrale. En dan vergeet ik vast nog een freelance klusje hier of daar.

Daarna ging het de internetkant op: webredacteur bij NH Nieuws, en vervolgens webteksten voor Randstad NV, FNV Bondgenoten, Noordwest Ziekenhuisgroep, en de ministeries van Infrastructuur en Waterstaat, Financiën en Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Inmiddels vader van 2 jongens, samenwonend in Haarlem en fulltime freelancer geworden, keerde ik terug naar de radioroots, maar nu als podcastmaker: minder deadline-gevoelig, meer ruimte voor het betere en vaak wat langere audioverhaal. Het boeiende van zowel radio, webredactie als podcasts is voor mij de combinatie van inhoud en techniek. Zonder goed verhaal ben je nergens, maar zonder de technische kennis en apparatuur (of software) om het verhaal te vertellen komt het ook niet over het voetlicht. Ik heb een passie voor beide: als ik techniek en inhoud mag combineren tot een boeiend verhaal, ben ik op mijn best!

Overweeg jij een podcast te beginnen? NAP1 helpt je graag!