Nina van den Dungen duikt in de wereld van ondermijning. Ze ontdekt hoe de boven- en onderwereld met elkaar zijn verweven. Lector van de Politieacademie Pieter Tops vertelt hoe hij de aard en omvang van ondermijnende criminaliteit in Nederland onderzoekt. Emile Delahaij, coördinator synthetische drugs van de politie, legt uit hoe hij een nagebouwd drugslab gebruikt om mensen te leren drugslabs te herkennen en hoe hij wetenschappelijk onderzoek zou kunnen gebruiken in zijn dagelijkse werk.

Wil je meer weten over dit onderwerp, lees dan bijvoorbeeld “Waar een klein land groot in kan zijn” (PDF) van Pieter Tops en zijn collega’s van de Politieacademie.

“De Academie” is een podcastserie van de Politieacademie. Of het nu gaat om criminaliteit, overlast, voetbal, maatschappelijk protest of leefbaarheid in je wijk; de politie is haast altijd op een of andere manier betrokken. Maar wat doet zij eigenlijk? Hoe? En waarom? In deze podcastserie praten we met politiemensen uit de praktijk en wetenschappers van de Politieacademie over politiewerk in onze samenleving en hoe wetenschappelijk politieonderzoek bij kan dragen aan goed politiewerk. Zo plaatsen we met “De Academie” politiewerk in perspectief. 

Meer weten over Podcast “De Academie”? Kijk dan op onze website.

Categories: De Academie