Wij houden ervan om de politie te helpen. En de politie vraagt de burgers ook regelmatig om raad. Franki Klarenbeek werkt als coördinator Landelijk Team Opsporingscommunicatie en vertelt over de middelen die ingezet kunnen worden, bijvoorbeeld het programma Opsporing Verzocht, dat 15 november precies 40 jaar bestaat.

Maar de inzet gebeurt soms niet snel genoeg of stelt de politie juist voor nieuwe problemen. Onderzoeker aan de Politieacademie Jerôme Lam herkent deze dilemma’s. Hij doet onderzoek naar burgerparticipatie en onderzocht onder meer de inzet hiervan bij het fatale ongeval van Tamar in Marken. Presentatie: Nina van den Dungen.

Benieuwd naar het onderzoek van de Jerôme Lam ‘Anders durven, anders doen. Burgerparticipatie bij TGO Smid: Het fatale ongeval van Tamar uit Marken’? Klik dan hier.

Meer weten over burgerparticipatie in de opsporing? Kijk hier.

Wil je meedenken via het programma Opsporing Verzocht? Dat kan via deze website.

Mis de speciale jubileumuitzending op 15 november van het tv-programma niet!

“De Academie” is een podcastserie van de Politieacademie. Of het nu gaat om criminaliteit, overlast, voetbal, maatschappelijk protest of leefbaarheid in je wijk; de politie is haast altijd op een of andere manier betrokken. Maar wat doet zij eigenlijk? Hoe? En waarom? In deze podcastserie praten we met politiemensen uit de praktijk en wetenschappers van de Politieacademie over politiewerk in onze samenleving en hoe wetenschappelijk politieonderzoek bij kan dragen aan goed politiewerk. Zo plaatsen we met “De Academie” politiewerk in perspectief.

Meer weten over Podcast “De Academie”? Kijk dan op onze website.

Categories: De Academie