In deze bijzondere aflevering van De Academie maken we een uitstapje naar een andere podcast. Namelijk van de podcast Radiostilte, een initiatief van de School de voor Politieleiderschap van de Politieacademie.

Sophie Gootjes en Piet-Hein Peeters praten met Dagmar Oudshoorn, directeur van Amnesty International Nederland. Daarnaast is zij ook voormalig burgemeester én voormalig politiechef. Oudshoorn vertelt waarom mensenrechten een essentieel fundament zijn voor politiewerk, en over het verschil tussen een afrekencultuur en het mogen maken van fouten.

Binnenkort verschijnt er een nieuwe aflevering van De Academie, die gaat over demonstraties, mensenrechten en hoe de politie daarmee omgaat. Daarin hoor je opnieuw Dagmar Oudshoorn Amnesty International, maar ook lector Otto Adang van de Politieacademie en een algemeen commandant van de Amsterdamse Politie. Die aflevering verschijnt later dit najaar.

“De Academie” is een podcastserie van de Politieacademie. Of het nu gaat om criminaliteit, overlast, voetbal, maatschappelijk protest of leefbaarheid in je wijk; de politie is haast altijd op een of andere manier betrokken. Maar wat doet zij eigenlijk? Hoe? En waarom? In deze podcastserie praten we met politiemensen uit de praktijk en wetenschappers van de Politieacademie over politiewerk in onze samenleving en hoe wetenschappelijk politieonderzoek bij kan dragen aan goed politiewerk. Zo plaatsen we met “De Academie” politiewerk in perspectief.

Meer weten over Podcast “De Academie”? Kijk dan op onze website.

Categories: De Academie