Robothondjes die gevaarlijke stoffen kunnen detecteren. En kwantumdots die de politie kunnen vertellen wanneer een vingerafdruk achtergelaten is. Allemaal technologische innovaties die de politie kunnen helpen bij opsporing en ander optreden. Jaap Knotter is lector Technologies for Criminal Investigation en ontwikkelt nieuwe technieken vanuit de wetenschap. Hij vertelt hoe zijn prototypes de weg vinden naar de werkvloer en welke dilemma’s hij tegenkomt.

Het opsporingsvak verandert door innovaties. Roel Wolfert, kwartiermaker bij Q-NL vertelt over de softwaretool KEES, die in de archieven van cold cases speurt naar kansrijke forensische sporen. Hoe snel kan hij innovaties implementeren en komen er nog andere vraagstukken kijken bij de ontwikkeling?

Presentatie: Nina van den Dungen.

Benieuwd naar de ontwikkelingen waar Jaap aan werkt? Kijk dan op politieacademie.nl/jaap-knotter of op saxion.nl/tci.

Meer weten over Q-NL? Kijk dan op https://www.politie.nl/q of op https://www.linkedin.com/company/qpolitie/.

“De Academie” is een podcastserie van de Politieacademie. Of het nu gaat om criminaliteit, overlast, voetbal, maatschappelijk protest of leefbaarheid in je wijk; de politie is haast altijd op een of andere manier betrokken. Maar wat doet zij eigenlijk? Hoe? En waarom? In deze podcastserie praten we met politiemensen uit de praktijk en wetenschappers van de Politieacademie over politiewerk in onze samenleving en hoe wetenschappelijk politieonderzoek bij kan dragen aan goed politiewerk. Zo plaatsen we met “De Academie” politiewerk in perspectief.

Meer weten over Podcast “De Academie”? Kijk dan op onze website.

Categories: De Academie