In deze bijzondere aflevering van De Academie maken we een uitstapje naar een andere podcast. Namelijk van de Rino Groep Podcast.

Martijn van Beek is docent recherchekunde en recherchepsycholoog bij de Politieacademie. Onder supervisie van professor Ray Bull doet hij bij de University of Derby promotieonderzoek naar strategieën in verdachtenverhoor.

Iedere eenheid van politie heeft minimaal twee recherchepsychologen in dienst. Zij staan rechercheteams bij met gedragskundig advies tijdens de opsporingsfase. Hierbij kun je denken aan verhooradvies, risicotaxatie of meedenken in hypothesen en scenario’s. Onlangs was Martijn te gast in de Rino Groep Podcast.

De Rino Groep Podcast wordt gepresenteerd door Jan Meijroos en Jolie Jacobs. Productie: RINO Groep & Byline.

Binnenkort verschijnt weer een reguliere aflevering van De Academie.

Meer weten over het werkveld van Martijn?

“De Academie” is een podcastserie van de Politieacademie. Of het nu gaat om criminaliteit, overlast, voetbal, maatschappelijk protest of leefbaarheid in je wijk; de politie is haast altijd op een of andere manier betrokken. Maar wat doet zij eigenlijk? Hoe? En waarom? In deze podcastserie praten we met politiemensen uit de praktijk en wetenschappers van de Politieacademie over politiewerk in onze samenleving en hoe wetenschappelijk politieonderzoek bij kan dragen aan goed politiewerk. Zo plaatsen we met “De Academie” politiewerk in perspectief.

Meer weten over Podcast “De Academie”? Kijk dan op onze website.

Categories: De Academie