Vrijheid is misschien wel de belangrijkste waarde van onze rechtsstaat, maar het is ook de waarde die in de praktijk voor de meeste dilemma’s zorgt. Je ziet meteen het belang ervan als het niet meer hebt. Politiechef Martin Sitalsing vertelt over de spanning tussen vrijheid en veiligheid en over wat vrijheid voor hem als politieman betekent. Ook te gast is Mohamedou Ould Slahi, die ruim 14 jaar zonder aanklacht door de Verenigde Staten gevangen werd gehouden op Guantanamo Bay en nu onder meer schrijver is. Hij vertelt over hoe hij aankijkt tegen de rol van de politie als het gaat om het beschermen van onze vrijheid.

Presentatie: Iris van der Weiden – Projectleider Politie voor Iedereen.

N.B. Martin Sitalsing was tijdens de opname nog politiechef van Midden-Nederland. Inmiddels heeft hij dezelfde functie bij de eenheid Noord-Nederland.

De podcast Mores Leren neemt je mee op reis langs de democratische waarden van de rechtsstaat en helpt je ze te verbinden aan jouw leiderschap. Als leider bij de politie geef je richting met kernwaarden. Er wordt visie van je verwacht. Maar hoe gaat dat in de waan van de dag? Hoe maak je woorden als: vrijheid, gelijkwaardigheid en solidariteit praktisch toepasbaar? Beluister ook de afleveringen over Gelijkwaardigheid & Rechtvaardigheid en over Solidariteit.

Categories: Mores Leren