De beschikbaarheid en de betaalbaarheid van woningen staan enorm onder druk. Niet iedereen kan wonen waar hij of zij wil, of kan überhaupt een woning vinden. Steden worden steeds lastiger toegankelijk. Voor mensen met een laag inkomen, maar ook voor mensen met een middeninkomen is een woning in de stad steeds moeilijker haalbaar. Het verschil tussen koop en huur is uit balans. Hoe zorgen we ervoor dat iedereen zoveel mogelijk goed kan wonen en leven waar hij of zij wil?

In deze aflevering praat Quintin Wierenga met Pieter Hooijmeijer, emeritus hoogleraar sociale geografie en demografie Universiteit Utrecht en oud-raadslid Rli, met Niels Koeman, voorzitter Rli-adviezen ‘Toegang tot de stad’ en ‘Onderdak bieden’. En met Hedy van den Berk, bestuursvoorzitter woningcorporatie Havensteder.

Bijbehorende adviezen van de Rli vind je hier:

Voor wie een beperking heeft of iets wil terugzoeken, is een volledig transcript van deze aflevering te vinden via https://www.rli.nl/podcast. Daar vind je ook alle afleveringen van deze serie overzichtelijk bij elkaar.

Nederland verbouwt in 7 vragen is een podcastserie van de Raad voor de leefomgeving en infrastructuur in samenwerking met NAP1 Podcasts.