Hoe gaat de politie te werk in de meer afgelegen gebieden van ons land? Op het platteland van Groningen, of in Zeeuws-Vlaanderen – waar slechts drie auto’s rijden op een gebied van meer dan 70 kilometer breed? De Politieacademie start een onderzoek naar ‘rural policing’. Welke invloed heeft de terugtrekkende overheid en zijn er ‘best practices’ waar de verschillende regio’s van elkaar kunnen leren? Hoe aantrekkelijk is zo’n gebied om als agent te werken?

Daarover gaat presentator Nina van den Dungen in gesprek met Carin Leijsen, teamchef bij de politie Zeeuws-Vlaanderen en met Teun Meurs, lector Gebiedsgebonden Politie aan de Politieacademie. Deze aflevering werd opgenomen in de openbare bibliotheek van Terneuzen.

“De Academie” is een podcastserie van de Politieacademie. Of het nu gaat om criminaliteit, overlast, voetbal, maatschappelijk protest of leefbaarheid in je wijk; de politie is haast altijd op een of andere manier betrokken. Maar wat doet zij eigenlijk? Hoe? En waarom? In deze podcastserie praten we met politiemensen uit de praktijk en wetenschappers van de Politieacademie over politiewerk in onze samenleving en hoe wetenschappelijk politieonderzoek bij kan dragen aan goed politiewerk. Zo plaatsen we met “De Academie” politiewerk in perspectief.

Meer weten over Podcast “De Academie”? Kijk dan op onze website.

Categories: De Academie