Wil je een podcast opnemen? NAP1 helpt niet alleen inhoudelijk, maar ook op technisch vlak. We kunnen met onze mobiele podcaststudio naar je toe komen, of buitenopnames maken in de natuur of op straat. We hebben trouwens ook mobiele videoset en een vaste podcaststudio in Haarlem.

Een tafel met microfoons en statieven eromheen. Podcastopname in de RAI in Amsterdam.
De mobiele studio in gebruik tijdens Building Holland in de RAI in Amsterdam

Podcast opnemen op locatie, mobiele podcaststudio huren

De mobiele podcaststudio van NAP1 kan in bijna elke ruimte opgesteld kan worden. De set bestaat uit een meersporenmengtafel met ingebouwde opnamemogelijkheid, 4 (of meer) microfoons met statieven, voldoende hoofdtelefoons voor gasten en presentator, en alle benodigde bekabeling. De apparatuur kan zowel met de auto als met het OV vervoerd worden. Op lokatie dienen tafel en stoelen voorhanden te zijn, en stroomvoorziening.

Aanbevolen inzet:

Voor het opnemen van rondetafelgesprekken (talkshow) met 2, 3 of meer gasten, waarbij om logistieke redenen opname op lokatie de voorkeur heeft.

Tip! Neem je je podcast op tijdens een evenement, in het bijzijn van publiek? Maak dan gebruik van onze opvallende podcast recording lightbox en onze zaalversterking.

Een mobiele podcaststudio in een beursstand. Rechtsboven het logo van SWP.
In de RAI
Een ronde tafel met 4 microfoons en statieven er omheen. Diverse kabels en apparatuur.
In de Zeelandhallen
Podcast opnemen met de mobiele podcast studio
De mobiele podcaststudio in zijn transportkoffer.

Videoregistratie

Bij talkshowpodcasts bieden we de mogelijkheid om van de opname ook een videoregistratie te maken. De videoregistratie vindt plaats door middel van 3-cameraregie, zodat naast een totaalshot ook close-up beelden van de presentator en de sprekers gemaakt worden. Ook in belichting is voorzien. De videoset is mobiel (net als de audiostudio) en dus op elke (representatieve) locatie met een stopcontact te gebruiken. De registratie is in Full HD resolutie (1920x1080p50). Ook te gebruiken voor livestreams. We schakelen live mee tijdens de opname, maar leggen ook elke camera apart vast. Daardoor kunnen we in de montage kleine onvolkomenheden onopvallend wegwerken.

Aanbevolen inzet:

Als je je podcast niet alleen als audio, maar ook als video wilt publiceren. Geschikt voor Spotify, YouTube en alle socials.

Podcast opnemen 'in het veld'

Podcasts vragen om interessant geluid. Het mooiste geluid is vaak niet binnen te vinden, maar buiten. Daarom heeft NAP1 ook podcast-opnameapparatuur voor onderweg, die geheel op batterijen werkt en dus zonder stopcontact gebruikt kan worden. De setup is zeer klein, en lichtgewicht en kan dus eenvoudig in rugzak of schoudertas meegenomen worden. Interviews vinden over het algemeen plaats met twee microfoons, één voor de interviewer en één voor de gast. Het is eventueel mogelijk meerdere microfoons aan te sluiten, maar de mobiliteit wordt dan beperkter.

Aanbevolen inzet:

Podcastopnames in het veld: in de natuur, fabriekshallen, markten, en andere plekken waar mobiliteit en rond kunnen lopen een vereiste zijn, voor het opnemen van voxpops, of als de sprekers sowieso los van elkaar geïnterviewd worden.

Opnameapparaat in stal bij koeien
Boe! Podcastopnames op locatie.

Overweeg jij een podcast te beginnen? NAP1 helpt je graag!