Wil je een podcast opnemen? NAP1 helpt niet alleen inhoudelijk, maar ook op technisch vlak. We kunnen met onze mobiele podcaststudio naar je toe komen, of buitenopnames maken in de natuur of op straat. We hebben trouwens ook een vaste podcaststudio in Haarlem.

De mobiele studio in gebruik tijdens het Deltacongres in Goes

Podcast opnemen op locatie, mobiele podcaststudio huren

De mobiele podcaststudio van NAP1 kan in bijna elke ruimte opgesteld kan worden. De set bestaat uit een meersporenmengtafel met ingebouwde opnamemogelijkheid, 4 (of meer) microfoons met statieven, voldoende hoofdtelefoons voor gasten en presentator, en alle benodigde bekabeling. De apparatuur kan zowel met de auto als met het OV vervoerd worden. Op lokatie dienen tafel en stoelen voorhanden te zijn, en stroomvoorziening.

Aanbevolen inzet:

Voor het opnemen van rondetafelgesprekken (talkshow) met 2, 3 of meer gasten, waarbij om logistieke redenen opname op lokatie de voorkeur heeft.

Tip! Neem je je podcast op tijdens een evenement, in het bijzijn van publiek? Maak dan gebruik van onze opvallende podcast recording lightbox.​

Podcast opnemen met de mobiele podcast studio
De mobiele podcaststudio in zijn transportkoffer.

Podcast opnemen 'in het veld'

Podcasts vragen om interessant geluid. Het mooiste geluid is vaak niet binnen te vinden, maar buiten. Daarom heeft NAP1 ook podcast-opnameapparatuur voor onderweg, die geheel op batterijen werkt en dus zonder stopcontact gebruikt kan worden. De setup is zeer klein, en lichtgewicht en kan dus eenvoudig in rugzak of schoudertas meegenomen worden. Interviews vinden over het algemeen plaats met twee microfoons, één voor de interviewer en één voor de gast. Het is eventueel mogelijk meerdere microfoons aan te sluiten, maar de mobiliteit wordt dan beperkter.

Aanbevolen inzet:

Podcastopnames in het veld: in de natuur, fabriekshallen, markten, en andere plekken waar mobiliteit en rond kunnen lopen een vereiste zijn, voor het opnemen van voxpops, of als de sprekers sowieso los van elkaar geïnterviewd worden.

Opnameapparaat in stal bij koeien
Boe! Podcastopnames op locatie.

Overweeg jij een podcast te beginnen? NAP1 helpt je graag!