Podcast laten maken

Wij vertellen verhalen in geluid. 

Podcasts waar jouw doelgroep geboeid naar luistert, gemaakt door ervaren journalisten.

Dan overleggen we even over je idee 🙂

5/5

“De flexibiliteit en kundigheid van NAP1 werden mij meteen duidelijk in de kennismaking. Wij zijn heel blij met het professionele eindresultaat.”

J. van Tuyl – Marketing Manager Cosmo Opleidingen

Nina van den Dungen achter de microfoon als je een podcast laat maken.

Een eigen podcast laten maken

Droom je van een eigen podcast voor jullie organisatie? Hoog tijd voor een eigentijds medium in de middelenmix?

Maar vraag je je af:

Of ben je bang dat:

Je takenlijst is nu al best lang, laat staan dat je een podcast maken er nog even bij doet. Maar die eigen podcast, dat zou wel tof zijn… Wat nu?

Je zou serieus moeten overwegen om NAP1 in te schakelen. Dan heb jij straks een podcast voor je bedrijf of organisatie waar je trots op kunt zijn. Maar achter de schermen laat je ons al het harde werk doen. Met ons kleine team doen we dat elke dag. Dat was in 2018 onze droom – en we zitten er nog steeds middenin.

En nee, je hoeft niet bang te zijn dat het straks niet ‘jouw’ podcast is. Wij weten wat we geruisloos van je over kunnen nemen en waar we écht je input even nodig hebben. Zodat het uiteindelijk jouw podcast wordt. En niet die van ons. Dat zorgt voor tevreden opdrachtgevers.

Met een wild idee om een podcast te gaan maken kwam ik bij NAP1 uit. De flexibiliteit en kundigheid werden mij meteen duidelijk in de kennismaking.

Heel prettig is dat je flexibel kunt kiezen, van zelf aan de slag gaan tot volledige productie.

Met goede tips van Hajo zijn we aan de slag gegaan en hebben we 3 mooie podcasts opgenomen.

Waarvan zelfs 1 met beeld, om studiekiezers te laten zien wat je na je mbo-opleiding kunt gaan doen.

Wij zijn heel blij met het professionele eindresultaat!

J. van Tuyl
Marketing Manager Cosmo Opleidingen

NAP1 in cijfers:

We zijn geen facilitair bedrijf. We zijn veel méér. Kijk maar:

Strategie

We denken met je mee over de strategie, het concept, het doel en de doelgroep. Zo heb je een helder plan, dat past bij jouw organisatie.

Redactie

Onze redacteuren kunnen sprekers vinden, voorgesprekken houden, vragen bedenken, een script schrijven. Dat scheelt je een hoop tijd.

Opname van audio & video

Onze audio engineers kunnen je podcast opnemen - waar je maar wilt, met eigen audioapparatuur. Video erbij? Kan ook! Geen slechte opnames. Een hele zorg minder.

Presentatie en interviews

We kunnen voor je interviewen of presenteren. Onze hosts brengen personality mee en zorgen dat het gesprek gaat over jóuw onderwerpen.

Productie

We organiseren gewoon alles voor je: afspraken en planningen maken, agenda's naast elkaar leggen, locaties boeken. Komt goed!

Montage

Onze editors monteren je podcast met audio en video editing tools. En ze zorgen dat alles goed klinkt. Omdat we er elke dag mee werken, hebben we dat vrij snel voor elkaar.

Distributie

We kunnen je podcast uploaden en publiceren naar alle podcastapps. Wij hebben een lijntje met Spotify, Google Podcasts en Apple Podcasts.

En natuurlijk:

Muziek. Artwork. Transcripties. Luistercijfers. Embeddable players. Fotografie. Quotes voor sociale media. Anders nog iets?

Podcast recording light-box. Een podcast laten maken.

Waarom zou je een podcast laten maken?

Podcasts zijn een mooi middel voor storytelling. Ze bieden ruimte voor je eigen verhaal, verteld op een manier waar je publiek graag naar wil luisteren. Geen schreeuwerige reclame, maar hoogwaardige audioverhalen, waar je doelgroep iets mee kan. Wat aan heeft.

De voordelen op een rijtje:

Wat kost het maken van een podcast?

Een goede vraag! Maar elk project is inhoudelijk anders. Soms verzorgen we de complete productie en de andere keer alleen de eindmontage. De ene keer maken we 5 afleveringen en de andere keer 25. Bel ons even en schets ons je idee: vaak kunnen we in een telefonisch gesprek al binnen 10 minuten een eerste inschatting van de kosten geven.

Hajo Magré: portret in zwart-wit

Kriebelt het al?

Dan willen we graag kennis met je maken!

Zelf een podcast maken

Kun je ook helemaal zelf een podcast maken? Natuurlijk kan dat –  in feite geven we al onze kennis over het maken van podcasts gratis weg. Kijk maar eens in onze kennisbank met meer dan 65+ concrete tips. Leer het jezelf – of klop later nog eens bij ons aan.

Maar NAP1 is er niet voor podcasters die alles zelf willen gaan doen. Wij zijn op ons best bij opdrachtgevers die ons graag tijdens het maakproces aan het werk zetten, en daarvoor wat communicatiebudget kunnen vrijmaken. Je hoeft natuurlijk niet je complete productie uit handen te geven, een deel kan ook. Wel willen we graag zo werken dat we, in goede samenwerking, echt het verschil kunnen maken.