NAP1 helpt opdrachtgevers met het produceren van audiocontent die de aandacht vasthoudt. Dat doen we onder andere voor Politie Nederland en het Nationale Deltaprogramma. We werken aan podcasts als Digitaal Beroofd, Over Water & Klimaat en De Politie Podcast. En – wie weet – binnenkort aan die van jou?

NAP1 maakt van elke podcast een goed verhaal. En omgekeerd: we maken podcasts van goede verhalen. Natuurlijk hebben we een podcaststudio, maar we zijn in de eerste plaats contentmakers.

Wat we doen:

Concept

Redactie

Opname

Montage

Publicatie

Samen met onze opdrachtgevers creëren we professionele podcasts. Elke stap stemmen we met je af, zodat we een podcastkanaal opzetten dat past bij je wensen, ideeën en doelstellingen. Je kunt bij ons terecht voor letterlijk alles dat bij het maken van een podcast komt kijken. Maar: we doen met evenveel liefde één enkele stap uit het proces, of de complete productie. Zo kunnen we:

 • Adviseren over het concept, het doel en de doelgroep;
 • Redactie voeren: sprekers vinden, voorgesprekken houden, vraagsuggesties bedenken, een script schrijven;
 • Je productie organiseren en produceren: we maken afspraken en planningen, leggen de agenda’s naast elkaar en boeken locaties;
 • Presenteren en interviews doen: we kunnen de perfecte gastvrouw of -heer voor je podcast vinden, of we helpen je om zélf een goede presentator te worden;
 • Je podcast opnemen: we kunnen je ontzorgen op technisch gebied, met de juiste apparatuur en de expertise om deze te bedienen. Hiervoor gebruiken we onze mobiele apparatuur of de studio in Haarlem;
 • Je afleveringen monteren: we zetten met zorg en aandacht de schaar in je opnames om van een ruwe opname een perfecte aflevering te maken;
 • Je podcast publiceren: we kunnen je podcast uploaden en distribueren naar alle podcast-apps;
 • We kunnen je adviseren over de promotie van je podcast en koppelen aan interessante partners in dat vakgebied.

Waarom podcast?

Podcasts zijn bij uitstek geschikt voor storytelling. Ze bieden ruimte voor je eigen verhaal, verteld op een manier waar je publiek echt naar wil luisteren. Geen schreeuwerige reclame, maar hoogwaardige audioverhalen, waar je doelgroep echt iets mee kan. Iets aan heeft.

De inhoud staat voorop

Podcasts maken is het samenbrengen van inhoud en techniek. Hoewel we een fascinatie hebben voor knopjes en kabeltjes, staat het verhaal voor NAP1 voorop. Zonder goede inhoud gaat zelfs de beste apparatuur je niet helpen.

De kracht van NAP1 is het vinden van dat boeiende verhaal. Dat is er – altijd! Soms dringt het goede verhaal zich op. Maar vaak is het flink werken aan hoe je de feiten vertelt, wie de hoofdpersonen eigenlijk zijn, en wat de juiste  insteek voor de aflevering is. Kortom:

Hoe maken we van wat jij wilt vertellen iets dat mensen echt willen horen?

Hierin zit de toegevoegde waarde van NAP1. Wij hebben ervaring met:

 • het vinden van de juiste ‘aanvliegroute’ voor je verhaal;
 • het vinden van geschikte sprekers;
 • het ontlokken van interessante antwoorden;
 • het schrijven van boeiende teksten voor gesproken woord;
 • het maken van montages die de aandacht vasthouden tot de laatste seconde.
"Prachtig verslag van het Deltacongres. Hele mooie, duidelijke podcasts. Een genoegen om naar te luisteren."
Leonieke Hurts "prachtige podcasts"
Leonieke Hurts
Productie Nationaal Deltacongres

Wat kost het maken van een podcast?

Een goede vraag! Maar hier is moeilijk een algemeen antwoord op te geven. Elk project is inhoudelijk anders, elke organisatie is anders. Soms verzorgen we de complete productie en de andere keer alleen de eindmontage. De ene keer maken we 5 afleveringen en de andere keer 25. Wil je toch snel een grove inschatting? Bel ons even en schets ons je idee: vaak kunnen we in een telefonisch gesprek al binnen 10 minuten een eerste inschatting van de kosten geven. 

Zelf een podcast maken

Kun je ook helemaal zelf een podcast maken? Natuurlijk kan dat –  als je op zoek bent naar een 100% DIY-oplossing, neem dan eens een kijkje bij Anchor – begin gewoon! En leer het jezelf – of klop later nog eens bij ons aan.

NAP1 is er niet voor podcasters die alles zelf willen gaan doen. Wij zijn op ons best bij opdrachtgevers die onze geoefende oren, en onze ervaren vertellers, graag tijdens het maakproces aan het werk zetten. Je hoeft natuurlijk niet je complete productie uit handen te geven, een deel kan ook. Wel willen we graag zo werken dat we, in goede samenwerking, echt het verschil kunnen maken. 

Klinkt dat goed? Laten we kennismaken.