Het Gasloze Huis | podcast

Podcast over de verduurzaming van ons huis van Label F naar Label A​

Als podcastmaker Hajo Magré onverwacht zijn droomhuis koopt, is er één groot probleem: het nieuwe huis heeft energielabel F. Terwijl het gezin wel gasloos wil gaan wonen. In deze podcast hoor je hoe Hajo en Femke vanaf nul beginnen met verduurzamen. Samen ontdekken ze wat er nodig is om van het gas af te kunnen. Makkelijk blijkt het niet: er is meer voor nodig dan een beetje isoleren en even een warmtepomp aansluiten. Ben jij ook bezig je huis te verduurzamen? En wil je weleens weten hoe anderen dat aanpakken? Dan is deze podcastserie voor jou!

Wit, vrijstaand huis met rood pannendak in de schemering.

Gewoon beginnen

Aflevering 1

16 december 2022

In de eerste aflevering komt energiecoach Johan Jager op de bezoek en komen we alles te weten over de problemen en uitdagingen van dit huis. Ook maken we kort kennis met het gezin van Hajo Magré. En je hoort Femke en Hajo in discussie over wat de eerste stap moet zijn. Een goed plan maken? Of gewoon beginnen?

"Paris Proof"

Aflevering 2

Links:

10 maart 2023

Hoe groot is nou eigenlijk het ‘probleem’ van een huis met energielabel F? Hoe zwaar moeten we dan isoleren om van het gas af te kunnen. In deze aflevering praat Hajo Magré met duurzaamheidsadviseur Elisabeth de Ranitz over de getallen van dit huis, over de energiebehoefte. En: de witte verf op onze gevel, blijkt voorlopig een rem op onze ambities te zetten.