Mensen zijn constant onderweg; naar werk, school, familie of op reis naar het buitenland. We verplaatsen ons op manieren die niet altijd even duurzaam zijn. Het verkeer legt een groot beslag op onze openbare ruimte. De luchtvaart krijgt nog steeds een uitzonderingspositie en de trein is nog niet voor iedereen een logische keuze. Als we willen verduurzamen en een betere leefomgeving willen, dan moeten we anders naar mobiliteit gaan kijken. Hoe kan het duurzamer? Hoe kan het slimmer?

In deze aflevering praat Quintin Wierenga met Pieter Litjens, directeur CROW, met Heike Luiten, directeur NS International, en met Stefan Grebe, senior adviseur/onderzoeker bij CE Delft.

Bijbehorende adviezen van de Rli vind je hier:

Voor wie een beperking heeft of iets wil terugzoeken, is een volledig transcript van deze aflevering te vinden via https://www.rli.nl/podcast. Daar vind je ook alle afleveringen van deze serie overzichtelijk bij elkaar.

Nederland verbouwt in 7 vragen is een podcastserie van de Raad voor de leefomgeving en infrastructuur (Rli) in samenwerking met NAP1 Podcasts. De Rli is het strategische adviescollege voor regering en parlement op het gebied van de fysieke leefomgeving.