In de Lopikerwaard is het waterschap bezig met het maken van een oplossing voor de droogte, want in de toekomst wordt het vaker droog, is de verwachting. Van die oplossing profiteert het waterschap niet zelf; het zijn vooral hun buren die er baat bij hebben. Met Peter Hesen, projectleider KWA+ bij Hoogheemraadschap Stichtse Rijnlanden. En Martien van Rossum, melkveehouder in Polsbroek.

Deze podcast is gemaakt in opdracht van het Nationaal Deltaprogramma. Daarin staan de plannen van de overheid om Nederland te beschermen tegen overstromingen, te zorgen voor genoeg zoetwater en te zorgen dat we ons land zo inrichten dat we voorbereid zijn op grotere droogte, hogere temperaturen en hardere regenbuien.

Contact

Vragen over deze podcast kun je sturen naar podcast@deltacommissaris.nl

Links

Productie

Over Water & Klimaat is een productie van de Staf deltacommissaris, in samenwerking met NAP1 Podcasts: https://www.nap1.nl. Aan deze aflevering werkten mee:

  • Gasten: Peter Hesen en Martien van Rossum
  • Research, redactie en planning: Judith Laanen
  • Eindredactie: Jacqueline Eckhardt
  • Muziek: Frederik Middelhof
  • Presentatie: Judith Laanen & Hajo Magré

2 reacties

saskia onnink · 11 september 2020 at 16:07

Goede punten: afwisseling man- en vrouwenstem, andere mannenstem; concrete start met stuwtje en vernauwingen die weg moeten en otters die ook mogen profteren.
– Type stemmen en manier van praten zou beter kunnen, vrouwenstem is een beetje te scherp, maakt veel te lange zinnen, pauzeert te weinig.
– teveel jargon, dat dan wel weer uitgelegd wordt, maar er voor gemiddeld breed publiek niet toe doet
+ uitleg wat een stuw is, wat een hoeveelheid van xm3 is
Niet leuk: veel teveel saaie info op een saaie rij. Dat kan heel anders gebracht worden, zodanig dat je wel blijft luisteren, benut storytelling technieken. Nu is de podcast echt veel te saai om te blijven luisteren, tenzij je een werkstuk moet maken op school hierover .Begin met een mysterie wat langzaam aan opgelost wordt.
Bijv: Wist je dat water in Nederland soms van stroomrichting omgedraaid wordt door de waterschappen? Waar gebeurt dat en waarom? of
Voor klimaatverandering is er bij droogte vaker en meer omkeren nodig, dan we tot nu toe deden. Wat moet daarvoor gebeuren?

    Hajo · 24 september 2020 at 21:12

    Dank voor je uitgebreide reactie, Saskia. We nemen je tips ter harte!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *