Podcastkennisbank
< Alle onderwerpen
Afdrukken

Hoe luister je naar podcasts? Met een app!

Je weet inmiddels wat podcasts zijn en dat je ernaar kunt luisteren wanneer het jou uitkomt. Nu wil je dat zelf ook wel eens proberen. Maar hoe?

Drie afbeeldingen van een telefoon met daarop op een podcast-app.
De meeste mensen luisteren naar podcasts middels een app op hun smartphone.

Wat heb je nodig om podcasts te luisteren?

Je kunt een podcast beluisteren via een website, maar de meeste mensen doen het via een app op hun telefoon. Zo’n podcast-app heb je meestal ook nodig als je een podcast wil afspelen via een smart speaker, zoals Google Home of Alexa, of via de autoradio.

De meeste podcasts zijn vindbaar in alle podcast-apps, maar er zijn een paar uitzonderingen. Spotify heeft een paar exclusieve podcasts, Luminary heeft ook een paar betaalde podcasts en zo zijn er nog wel wat voorbeelden te vinden.

Dit is een kennisbankartikel van NAP1. Wij maken podcasts in opdracht.

Welke podcast-apps zijn er allemaal?

De grootste drie zijn Spotify, Apple Podcasts (voor iPhone-gebruikers) en Google Podcasts (voor mensen met een Android telefoon). Andere voorbeelden zijn:

Er zijn bijna dertig apps te vinden waarin je podcasts zou kunnen luisteren.

Welke podcast-app kies je?

Maar welke app kies je dan, als je wil beginnen met luisteren naar podcasts? Dat is persoonlijk. Je kunt er een aantal uitproberen om te zien welke app je handig vindt. De simpelste keuze is om te beginnen met Apple Podcast als je een iPhone hebt, Google Podcast als je een Android-gebruiker bent, of Spotify op alle telefoons. Dit kan ook zonder abonnement.

Je weet nu hoe je naar een podcast kunt luisteren. Waar je dan naar moet luisteren, is weer een heel andere vraag.

Liever luisteren dan lezen? Check onze kennisbankpodcast!

¬© NAP1 Podcasts. De tekst op deze pagina valt onder een Creative Commons Naamsvermelding-NietCommercieel 4.0 Internationaal-licentie. Wanneer je gebruik wilt maken van dit werk, doe dit altijd met een terugverwijzing middels een link naar deze pagina.

Inhoudsopgave