Podcastkennisbank
Afdrukken

Over deze podcastkennisbank

Je bent op de website van NAP1, een podcastproducent. Wij maken audiocontent in opdracht van allerlei organisaties. We zorgen daarbij niet alleen voor mooie opnames, we werken ook hard aan redactie en productie.

Soms verzorgen we de complete realisatie van een podcast, van eerste idee tot publicatie en alles wat daar tussen zit. Soms doen we slechts een deel van het proces, bijvoorbeeld alleen opname en montage. Maar: dat betekent dat wij steeds werken voor opdrachtgevers die daar het budget voor hebben.

Onafhankelijke makers

Tegelijkertijd is het podcastlandschap en de ontwikkeling van de podcast in Nederland sterk gebaat bij onafhankelijke makers, die mooie verhalen hebben te vertellen, en zo het Nederlandse podcastaanbod verrijken en aantrekkelijk houden voor alle luisteraars.

Om ook de makers met een kleiner, of zelfs zonder budget een beetje te helpen, publiceren we zoveel mogelijk van onze kennis over het maken van podcasts in deze kennisbank. Zo proberen we ons steentje bij te dragen aan de groeiende Nederlandse podcastcommunity. Wij geloven namelijk in delen, en niet in kennis voor onszelf houden. Onze opdrachtgevers kopen onze ervaring en onze uren, niet onze kennis.

Daarnaast werkt deze kennisbank als een naslagwerk voor onszelf en onze opdrachtgevers bij terugkerende vragen. En eerlijk is eerlijk: deze kennisbank vergroot ook onze zichtbaarheid voor opdrachtgevers die mogelijk van onze diensten gebruik willen maken.

Podcast en YouTube

De artikelen in deze kennisbank zijn ook beschikbaar als podcast. Die kun je hier vinden, of door in je favo-podcastapp te zoeken op Tussen de Oren. Het zijn allemaal korte afleveringen van enkele minuten tot maximaal een kwartier. Die podcasts publiceren we ook op YouTube.

Foutje? Bedankt!

Heb je een aanvulling of een foutje gespot? Laat een bijdrage achter in de reacties onder de artikelen of neem contact op!

Nog even dit…

De tekst van al onze kennisbankartikelen valt onder een Creative Commons Naamsvermelding-NietCommercieel 4.0 Internationaal-licentie. Dat betekent in feite dat je het integraal mag overschrijven op twee voorwaarden: 1) Je mag er geen commercieel doel mee hebben, en 2) Je moet een link terug plaatsen naar de betreffende pagina.

Veel maakplezier gewenst, namens het team van NAP1, Hajo Magré

Met dank aan Brechtje Keulen voor de eindredactie van alle artikelen.

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In dit artikel: