Wil je een effectieve dialoog voeren, dan ben je er niet met een simpele online vergadering. Wie een brede doelgroep wil betrekken en zo veel mogelijk inhoud wil uitwisselen, zal meer uit de kast moeten halen. Deze derde aflevering gaat over een ‘mix van middelen’: van filmpjes en individuele voorgesprekken tot webinars en ‘hybride’ bijeenkomsten. Die middelen gebruik je tijdens de vergadering, maar ook ervoor en erna.

De eerste gast in deze aflevering is Maaike Glimmerveen van Savant Learning Partners. Zij vertelt dat risicodialogen effectiever zijn als er sprake is van ‘samen leren’. Dat vraagt om actief tweerichtingsverkeer en creatief gebruik van middelen. Te gast is ook Sander van der Wal van &Flux, een bureau dat organisaties helpt bij het vormen van coalities. Hij vertelt hoe je diepgang in je dialogen brengt door een slimme mix van middelen – digitaal én analoog. En hij legt uit hoe voorbereiding en nazorg het verschil kunnen maken.

Deze aflevering maakt deel uit van de podcastserie Ruimtelijke adaptatie – hoe dan?, de digitale risicodialogen van het Deltaprogramma Ruimtelijke Adaptatie.

Contact

Links

Productie

Ruimtelijke Adaptatie – Hoe dan? is een productie van het Deltaprogramma Ruimtelijke Adaptatie, in samenwerking met NAP1 Podcasts: https://www.nap1.nl en Helder en Duidelijk: https://helder-en-duidelijk.nl/ .

Aan deze aflevering werkten mee:

  • Gasten: Maaike Glimmerveen (Savant Learning Partners) en Sander van der Wal (&Flux)
  • Presentatie: Annette van Soest
  • Productie: Hajo Magré (NAP1)
  • Redactie: Nienke Beintema (Helder en Duidelijk) en Yigall Schilp (ministerie van IenW)
  • Muziek: Robert Beld
  • En verder: Thomas Klomp (Platform Samen Klimaatbestendig), Sjoske Cornelissen, Ria de Wit en Berend van Zeggeren (Helder en Duidelijk)