Veel organisaties zijn inmiddels aan het videovergaderen, ook in het kader van de risicodialogen. Ze weten welke tools je kunt inbouwen om het interactief te houden, hoe je de sessies in goede banen leidt en dat je op tijd pauze moet houden. Maar hoe krijg je alle inhoud naar boven – inclusief alle gevoeligheden?

In deze tweede aflevering zijn twee mensen te gast die weten hoe je het meest uit digitale dialogen haalt. Thomas Bakker van de Argumentenfabriek vertelt over een methodiek om alle argumenten op tafel te krijgen – ook vanuit de stille deelnemers – en ze vervolgens te wegen. Monique de Groot van adviesbureau Tauw vertelt hoe je dialogen overzichtelijk en klein houdt, maar toch een grote achterban meeneemt.

Deze aflevering maakt deel uit van de podcastserie Ruimtelijke adaptatie – hoe dan?, de digitale risicodialogen van het Deltaprogramma Ruimtelijke Adaptatie. De volgende afleveringen gaan in op specifieke thema’s rond het voeren van digitale dialogen: een mix van middelen, voor- en nazorg en maatwerk.

Contact

Links

Productie

Ruimtelijke Adaptatie – Hoe dan? is een productie van het Deltaprogramma Ruimtelijke Adaptatie, in samenwerking met NAP1 Podcasts: https://www.nap1.nl en Helder en Duidelijk: https://helder-en-duidelijk.nl/ .

Aan deze aflevering werkten mee:

  • Gasten: Thomas Bakker (De Argumentenfabriek) en Monique de Groot (Tauw)
  • Presentatie: Annette van Soest
  • Productie: Hajo Magré (NAP1)
  • Redactie: Nienke Beintema (Helder en Duidelijk) en Yigall Schilp (ministerie van IenW)
  • Muziek: Robert Beld
  • En verder: Thomas Klomp (Platform Samen Klimaatbestendig), Sjoske Cornelissen, Ria de Wit en Berend van Zeggeren (Helder en Duidelijk)