Podcastkennisbank
< Alle onderwerpen
Afdrukken

Hoe krijg ik mijn podcast in Apple Podcasts?

Eén van de meest gestelde vragen is en blijft: hoe krijg je nou je podcast op Apple Podcasts en Spotify? . Voor Apple Podcasts werkt het bijna hetzelfde als op Spotify, maar voor de volledigheid leggen we het nog een keer stap voor stap uit, specifiek voor Apple.

Screenshot van een aantal podcasttegels in Apple Podcasts
Een aantal podcasttegels in Apple Podcasts

Zo krijg je jouw podcast in Apple Podcasts

Wat heb je nodig?

  • Minstens één audiobestand. Een eerste aflevering of een trailer.
  • Een unieke titel voor je podcastkanaal.
  • Een korte beschrijvende tekst, waarin je uitlegt waar je podcast over gaat en waarom men ernaar zou luisteren.
  • Een titel en omschrijvende tekst voor de eerste aflevering of trailer.
  • De naam van de afzender of maker van de podcast en een e-mailadres.
  • Podcasthosting. Hiervoor sluit je een contract af met een hostingpartij.

Dit is een kennisbankartikel van NAP1. Wij maken podcasts in opdracht.

Van host naar Apple Podcasts

Je kunt alle elementen uit het lijstje hierboven invullen en uploaden bij je hostingpartij. Als je dat gedaan hebt, haal je bij de host je RSS-feed op. Dat is een link naar een speciaal soort webpagina. Vervolgens maak je een account aan bij Apple Podcasts Connect. Klik op het ‘plus’-knopje om een nieuwe show toe te voegen. Vervolgens kun je kiezen voor een show met een RSS-feed. Plak daar de URL van je RSS-feed.

Bij Apple moet je iets meer stappen doorlopen dan bij Spotify. Je moet bijvoorbeeld nog aangeven hoe vaak je verwacht te publiceren, de update frequency, en of je podcast beschikbaar moet zijn in alle landen en regio’s. Daarna kun je het publicatieverzoek indienen. Dat wordt meestal binnen een paar dagen goedgekeurd, en soms zelfs al binnen een paar uur. Dan wordt je podcast dus opgenomen in de catalogus van Apple.

Kost het geld om in Apple Podcasts te komen?

Ja en nee. De hosting kost geld, maar je hoeft Apple Podcasts verder niet te betalen om je podcast daar te mogen publiceren.

Liever luisteren dan lezen? Check onze kennisbankpodcast!

© NAP1 Podcasts. De tekst op deze pagina valt onder een Creative Commons Naamsvermelding-NietCommercieel 4.0 Internationaal-licentie. Wanneer je gebruik wilt maken van dit werk, doe dit altijd met een terugverwijzing middels een link naar deze pagina.

Inhoudsopgave