Hoe krijg ik mijn podcast op Spotify?
Het geeft een magisch gevoel als je je podcast op het echte Spotify ziet staan. Jouw creatieve product is nu vindbaar tussen de muziek van Billie Eilish en Sting en het werk van podcastmakers die je bewondert. Maar hoe krijg je je podcast op Spotify? (We hebben deze uitleg trouwens ook voor Apple Podcasts)
Zo krijg je jouw podcast op Spotify
In de voorgaande afleveringen hebben we de meeste stappen eigenlijk al uitgelegd, vooral als het om podcasthosting en de RSS-feed gaat. Als je specifiek wil weten hoe de procedure voor Spotify in elkaar zit, lees dan verder.
Dit is een kennisbankartikel van NAP1. Wij maken podcasts in opdracht.
Wat heb je nodig om je podcast op Spotify te krijgen?
- Minstens één audiobestand. Een eerste aflevering of een trailer.
- Een unieke titel voor je podcastkanaal.
- Een korte beschrijvende tekst, waarin je uitlegt waar je podcast over gaat en waarom men ernaar zou luisteren.
- Een titel en omschrijvende tekst voor de eerste aflevering of trailer.
- De naam van de afzender of maker van de podcast en een e-mailadres.
- Podcasthosting. Hiervoor sluit je een contract af met een hostingpartij.
Van host naar Spotify
Je kunt alle elementen uit het lijstje hierboven invullen en uploaden bij je hostingpartij. Als je dat gedaan hebt, haal je bij de host je RSS-feed op. Dat is een link naar een speciaal soort webpagina. Vervolgens maak je een account aan bij Spotify for Podcasters. Klik op het knopje ‘add or claim your podcast’. Spotify vraagt dan om je RSS-feed. Als je die geeft, krijg je een verificatiecode in je mailbox. Als je die code invult, neemt Spotify je podcast op in hun catalogus. Meestal is je podcast na ongeveer een half uur al vindbaar in de Spotify-app.
Kost het geld om op Spotify te komen?
Ja en nee. De hosting (bij een podcasthostingprovider) kost – meestal – geld, maar je hoeft Spotify verder niet te betalen om je podcast daar te mogen publiceren.
Liever luisteren dan lezen? Check onze kennisbankpodcast!
© NAP1 Podcasts. De tekst op deze pagina valt onder een Creative Commons Naamsvermelding-NietCommercieel 4.0 Internationaal-licentie. Wanneer je gebruik wilt maken van dit werk, doe dit altijd met een terugverwijzing middels een link naar deze pagina.
0 reacties